به‌ تازگی در مجامع علمی‌ دنیا در مورد خواص روغن درخت چای برای پوست مطالعات جامعی انجام شده و نتایج اون‌ها بسیار قابل‌ تامله. پوست انسان عضوی بسیار حساسه و نیاز به مراقبت دائمی‌ داره. گاهی برای حفاظت از پوست در مقابل عارضه‌ های مختلف و درمان اون نیاز به محصولات مراقبتی داریم. چه خوبه که بتونیم از بین تولیدات متعدد آرایشی بهداشتی از نمونه‌ های طبیعی استفاده کنیم.

آیا در مورد روغن درخت چای اطلاعاتی دارین؟ آیا این محصول هم مانند چای فواید و مزیت‌ های بی‌ شماری برای پوست داره؟ این ماده فقط یک روغن معمولی از گیاه بوته‌ ای آشنایی که با آن چای درست می‌ کنیم، نیست! درخت چای گیاهی کاملاً متفاوت است. در واقع، روغن درخت چای که با نام روغن «ملالوکا» نیز شناخته می‌ شود، نوعی اسانس روغنی طبیعی است که از برگ‌ های گیاه درخت چای (با نام علمی Melaleuca alternifolia) که بومی سواحل مردابی جنوب شرقی استرالیا است، استخراج می‌ شود.

روغن درخت چای چیست؟

روغن درخت چای یکی از مشهورترین روغن‌های گیاهی است. امروزه با پیشرفت مد و زیبایی، خانم‌ها و آقایان اهمیت ویژه‌ای به سلامت پوست خود داده و از انواع روش‌های درمانی و سنتی برای تقویت و مراقبت پوست خود استفاده می‌کنند. طبق نتایج بدست آمده، آمار اهمیت به زیبایی چهره در خانم‎ها و آقایان روندی صعودی داشته است.گاهی لازم است تا برای حفاظت پوست از محصولات مراقبتی استفاده کنیم. حال شاید تاکنون شما هم در رابطه با خواص روغن درخت چای برای مراقبت از پوست و مو شنیده باشید. این روغن کاربرد‌های درمانی برای رفع جوش و آکنه داشته که در این مقاله به طور مفصل در ارتباط با این مساله صحبت می‌کنیم.

تاریخچه درخت چای

روغن درخت چای از برگ درخت Melaleuca alternifolia از طریق فرایند تقطیر گرفته می شود. این درخت را اولین بار تعدادی ملوان در قرن هجدهم نام گذاری کردند که در سواحل شرقی استرالیا رشد می کند. درخت چای را با گیاه چای که برای تهیه چای سبز و سیاه کشت می شود اشتباه نگیرید زیرا کاملا متفاوت از یکدیگر هستند. این روغن قرن ها است که در طب سنتی به عنوان داروی گیاهی استفاده می شود.

اشخاصی که بومی استرالیا هستند برگ های درخت چای را برای تهیه روغن خرد می کنند و در این مرحله از برگ های خرد شده برای درمان سرماخوردگی و سرفه از طریق استنشاق و بهبود برخی بیماری های پوستی بصورت ضماد استفاده می شود.

اصلی ترین خواص روغن چای برای پوست

روغنی که از درخت چای به دست میاد، بسیار قوی هست و ترکیبات مفید و فعال زیادی رو در خودش جای داده. یه پژوهش علمی ‌این‌طور بیان‌ کرده که بیش از ۹۰ ماده مفید رو در اون کشف شده. به طوری که هر کدوم می‌ تونه کارایی بالایی برای پوست، مو و سایر عارضه‌ ها در راستای حفظ سلامت داشته باشه. در ایران از خواص چای سبز و انواع دیگر این نوشیدنی استفاده‌ های درمانی زیادی می‌ شه و به عنوان یکی از دمنوش‌ های آرام‌ بخش و دلنشین کاربرد داره. اما مهم‌ ترین خواص روغن درخت چای برای پوست چیه؟

  • خاصیت ضد ویروسی بسیار قوی داره.
  • ضد عفونی‌ کننده پوست هست و باکتری‌ های مضر رو از بین می‌ بره.
  • خارش، سوزش و قرمزی پوست رو از بین می‌ بره.
  • سلول‌ های پوست رو تقویت می‌ کنه و پیری زودرس رو به تعویق می‌ ندازه.
  • انواع جوش و آکنه رو از سطح پوست پاک می‌ کنه.
  • به عنوان یه ضد قارچ قوی لکه‌ های پوستی رو از بین می‌ بره.

برای هر کدوم از این موارد دستور العمل‌ هایی برای استفاده وجود داره و میزان و نحوه استفاده از اون رو باید به درستی بدونین. این روغن اثر بسیار موثری روی پوست داره و این‌طور نیست که به‌ راحتی و به صورت دلخواه بتونین از اون استفاده کنین. به طوری که بهتره در ترکیب با مواد دیگه‌ ای استفاده بشه. پس لازمه شرایط رو به صورت کامل بررسی کنین و سپس اقدامات لازم رو برای درمان انجام بدین.

مزایای استفاده از روغن درخت چای

  • درمان جوش‌های صورت: طبق تحقیقات علمی یکی از خواص روغن درخت چای و شاید مهم‌ ترین تأثیر روغن درخت چای بر پوست صورت درمان جوش‌ های صورت است. بر اساس یک تحقیق استرالیایی یک ترکیب حاوی ۵ درصد روغن درخت چای به‌اندازه کرم‌ ها و دارو های شیمیایی داروخانه‌ ای در درمان آکنه و جوش مؤثر است. روغن درخت چای پتانسیل کاهش میزان باکتری‌ های روی پوست را دارد و التهاب را کاهش داده و جوش‌ ها را مورد هدف قرار می‌دهد. روغن درخت چای تا حد زیادی به درمان جوش‌های چرکی و دردناک، درمان جوش زیرپوستی و درمان جوش پیشانی کمک می‌ کند؛ اما روغن درخت چای برای اینکه جوش‌ های صورت را بهبود بخشد، نحوه مصرف خاصی دارد.
  • درمان جای جوش و لک جوش: روغن درخت چای برای از بین بردن لکه‌ های قهوه‌ی جای جوش تا حدودی مؤثر است ولی متأسفانه برای درمان فرور فتگی جای جوش و از بین بردن چاله‌ های جای جوش تأثیری ندارد زیرا برای بهبود فرورفتگی ناشی از جوش پوست نیاز به ترمیم شدن و بازسازی سلولی دارد که از عهده روغن درخت چای خارج است. کارکرد اصلی روغن درخت چای درمان و بهبود جوش‌ ها است ولی به‌طور همزمان می‌تواند لک‌ های قهوه‌ ای و قرمزی‌ های ناشی از جوش را نیز تا حدودی بهبود بخشد.
  • بهبود خشکی پوست سر: روغن درخت چای می‌تواند علائم درماتیت سبورئیک را بهبود ببخشد. درماتیت سبورئیک نوعی بیماری پوستی شایع است که باعث ایجاد لکه‌ های فلس‌مانند و شوره در سر می‌ شود. همچنین این روغن می‌ تواند در کاهش علائم درماتیت تماسی کمک‌ کننده باشد. درماتیت تماسی عارضه‌ ای است که در آن بثورات پوستی خارش‌ دار در اثر تماس مستقیم با یک ماده یا واکنش آلرژیک به آن ایجاد می‌شود. مطالعه‌ ای در سال ۲۰۰۲، کارایی شامپوی حاوی ۵ درصد روغن درخت چای را در مقایسه با دارو نما در بیماران مبتلا به شوره خفیف تا متوسط بررسی کرد. پس از یک دوره درمان چهار هفته‌ ای، شرکت‌ کنندگان گروه اول شاهد بهبود ۴۱ درصدی شوره سر و گروه دوم تنها شاهد بهبود ۱۱ درصدی بودند. در این تحقیق همچنین بهبود در خارش و چربی پوست سر پس از مصرف شامپو گزارش شد.
  • بهبود بوی بد دهان: بوی بد دهان ناشی از باکتری‌ هایی است که در دهان، به ویژه پشت زبان، گلو و لوزه‌ ها وجود دارند. چون روغن درخت چای خواص ضد میکروبی دارد، می‌تواند این باکتری‌ ها را از بین ببرد و به عنوان یک درمان طبیعی برای بوی بد دهان عمل کند. بر اساس نتایج یک مطالعه آزمایشگاهی، روغن درخت چای به عنوان یک عامل ضدعفونی‌‌کننده مؤثر، در برابر عوامل بیماری‌ زای دهانی از جمله کاندیدا آلبیکنز، استافیلوکوکوس اورئوسِ مقاوم به متی‌ سیلین و اشریشیاکلی عمل می‌ کند. این ویژگی روغن درخت چای پس از جراحی‌ های مربوط به دهان، مانند درمان ریشه دندان (Root Canal)، که خطر ابتلا به عفونت باکتریایی یا قارچی را افزایش می‌ دهد، می‌ تواند بسیار کمک‌ کننده باشد.
  • کمک به جلوگیری از مقاومت آنتی بیوتیکی: اسانس‌ های روغنی مانند روغن درخت چای و روغن پونه کوهی (اورگانو) به عنوان جایگزین یا همراه با دارو های معمولی استفاده می‌ شوند، زیرا به عنوان عوامل ضد باکتری قوی، بدون عوارض جانبی عمل می‌ کنند. پژوهش‌ها نشان داده‌ اند مصرف برخی از روغن‌ های گیاهی، مانند روغن درخت چای، همراه با آنتی‌ بیوتیک‌ های معمولی، اثر هم‌ افزایی مثبت دارد. این ایده محققان را نسبت به تأثیر این ماده در جلوگیری از ایجاد مقاومت آنتی بیوتیکی، خوش‌ بین کرده است. این مسئله در پزشکی مدرن بسیار پر اهمیت است، زیرا مقاومت آنتی بیوتیکی می‌ تواند به شکست درمان، افزایش هزینه‌ های مراقبت‌ های بهداشتی و افزایش مشکلات در کنترل گسترش عفونت منجر شود.

نکاتی در مورد برطرف کردن جوش با روغن درخت چای

  • قبل از اینکه از این روغن بر روی پوست صورت خود استفاده کنید، مقدار کمی از آن را بر روی ناحیه آرنج خود امتحان کنید. چنانچه هر گونه خارش، سوزش، قرمزی و علائم سوختگی بر روی ناحیه مورد نظر حس کردید، مشخص می‌شود که به این ماده حساسیت دارید. در این صورت به هیچ عنوان نباید این روغن طبیعی را بر روی پوست صورت خود استعمال کنید.
  • بهتر است برای به دست آوردن نتیجه بهتر، استعمال این روغن را هر روز انجام دهید. برای مثال می‌توانید صبح و عصر را به عنوان برنامه رسیدگی به پوست خود قرار داده و در روتین زندگیتان بگنجانید. در این زمان بخشی را به استعمال روغن درخت چای اختصاص دهید.
  • خیلی از محصولات شیمیایی که در درمان آکنه‌های پوستی به کار گرفته می‌شود، حاوی عناصر سرطان‌زا است. اما روغن‌تراپی با روغن درخت چای یک روش طبیعی است و هیچ گونه عارضه‌ای ندارد.

فوم شوینده تی تری

شوینده تی تری یا درخت چای محصولی موثر برای شستشو صورت است که حاوی عصاره درخت چای و نعنا است. این شوینده  با خواص ضد باکتریایی و ضد التهابی روغن درخت چای، به پوست شما کمک می‌کند تا از آکنه‌ها، جوش‌ها و ترک‌های چربی ناشی از آلودگی‌های محیطی و آرایش پاک شود.  فرمولاسیون ملایم این شوینده با حفظ رطوبت پوست، آلودگی‌ها و آرایش را از پوست پاک می‌کند و به پوست شما تازگی و طراوت می‌بخشد.

طرز استفاده از روغن درخت چای

در ابتدا این نکته را یادآور خواهیم شد که روغن درخت چای را فقط برای مصارف موضعی استفاده کنید و با گذشت اندک زمانی از شروع مصرف محصولات ، نتایج مثبت بی‌شمار آن را مشاهده کنید. طرز استفاده از روغن درخت چای این‌گونه است که حتما باید با یک روغن حامل مخلوط شود زیرا روغن درخت چای بسیار غلیط است و در صورت استفاده از روغن درخت چای به تنهایی پوست‌تان آسیب می‌بیند.

برای شروع می‌توانید روغن درخت چای را با روغن‌های حامل ارگانیک نارین گل مانند روغن هسته انگور ترکیب کرده و برای پوست و مو (بسته به مواد ترکیبی انتخابی) استفاده نمایید. قبل از مصرف باید حتما اندکی از این ترکیب را بر ناحیه ساعد خود مالیده و به مدت ده دقیقه صبر کنید، اگر پس از انجام تست حساسیت، هیچ‌گونه احساس ناراحتی و اختلال در سطح این ناحیه ایجاد نشد، می‌توانید آن را برای پوست و مو استفاده کنید.

چند قطره روغن درخت چای را با مقدار کمی مرطوب کننده یا روغن حامل مانند روغن نارگیل و یا روغن بادام شیرین مخلوط کنید. این مخلوط را بلافاصله پس از خارج شدن از دوش و حداقل یک بار در روز در مناطق آسیب دیده بمالید.

دیدگاهتان را بنویسید

ایمیل و شماره همراه شما هرگز نمایش داده نخواهد شد، وب سایت اختیاریست.

دیدگاه:پیام شما
نامنام شما
ایمیلایمیل
وب سایتوب سایت

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.