پودر کلاژن یکی از نیازهای بدن است. اساسا پوست و موی انسان وقتی با استرس همراه است و یا افراد پا به سن می گذارند حالت اولیه پوست و قوت بدنی خود را از دست می دهند، پوست چروک شده و یا موهایش دچار ریزش می شود و از طرفی استحکام اولیه استخوان های خود را به مرور بر اثر ساییدگی و طول عمر از دست می دهند و دچار افزایش وزن می شوند و این کاملا عادی است.

کلاژن چیست؟

کلاژن فراوان ترین پروتئین موجود در بدن انسان می‌ باشد که در محیطی خارج از سلول وجود دارد. پروتئین کلاژن به صورت رشته‌ های کلاژن مشاهده می‌ شود. رشته‌های کلاژن در همه انواع بافت همبند، ولی به میزان متفاوت یافت می‌ شوند. کلاژن در پوست، تاندون‌ ها، ماهیچه‌ ها، استخوان‌ ها، رگ‌ های خونی و سیستم گوارشی وجود دارد.

فواید کلاژن بسیار زیاد است و در ارتباط با پوست می‌ توان گفت: این پروتئین به استحکام و حالت کشسانی پوست کمک می‌ کند ضمن آنکه جایگزینی سلول‌ های مرده پوست هم به عهده این ماده است.

محققان تاثیرات مکمل کلاژن را روی پیری پوست، تراکم استخوان، سلامت مفاصل و دیگر ارگان‌ های بدن مورد بررسی قرار داده‌ اند؛ درست است که نتایج بدست آمده امیدوار کننده هستند، با این‌ حال برای کشف تمام عوارض پودر کلاژن و درک کامل اثربخشی این نوع مکمل‌ ها، تحقیقات بیشتری لازم است.

انواع کلاژن چگونه است و در بدن چگونه عمل می کند؟

حداقل ۱۶ نوع کلاژن وجود دارد. اما در اینجا به  چهار نوع اصلی نوع I ، II ، III و IV هستند ، اشاره می نماییم.در اینجا نگاهی دقیق به چهار نوع اصلی کلاژن و نقش آنها در بدن وجود دارد:

نوع I)  این نوع ۹۰٪ از کلاژن بدن شما را تشکیل می دهد و از الیاف بسته بندی شده متراکم ساخته شده است. ساختار پوست ، استخوان ها ، تاندون ها ، غضروف های فیبری ، بافت همبند و دندان ها را فراهم می کند.

نوع دوم )  این نوع کلاژن  از الیاف بسته بندی آزادتر ساخته شده و در غضروف الاستیک یافت می شود که مفاصل شما را منعطف می کند.

نوع III )  این نوع از ساختار عضلات ، اندام ها و عروق پشتیبانی می کند.

نوع چهارم ) این نوع به فیلتراسیون کمک می کند و در لایه های پوست شما یافت می شود.

با افزایش سن ، بدن شما کلاژن کمتر و با کیفیت پایین تری تولید می کند.یکی از نشانه های قابل مشاهده در این مورد در پوست شما است که سفت و خشک می شود. غضروف ها نیز با افزایش سن ضعیف می شوند.

چه عواملی سبب کاهش کلاژن سازی پوست می شود؟

عمده ترین دلیل کاهش کلاژن سازی پوست افزایش سن و کاهش خاصیت کشسانی پوست می باشد. کاهش کلاژن سازی سبب افزایش چین و چروک و شل شدن پوست می شود. هم چنین سایر عواملی که در کاهش کلاژن سازی پوست نقش دارند به شرح زیر می باشند:

  1. استرس

استرس سبب کاهش سلامت پوست و تشکیل خط های عمیق در پوست می شود.

  1. اشعه خورشید

قرار گرفتن طولانی مدت در معرض اشعه خورشید و فرابنفش بدون استفاده از ضد آفتاب و کلاه می تواند سبب کاهش کلاژن سازی پوست شود.

  1. ماندگاری آرایش

ماندگاری آرایش و آلودگی ها روی پوست صورت علی الخصوص در زمان خواب می تواند سبب کاهش کلاژن سازی و بسته شدن منافذ پوست شود.

  1. کمبود ویتامین ها

فقدان ویتامین ها و آنتی اکسیدان های ضروری سبب کاهش کلاژن سازی می شود.

  1. عدم مصرف میوه ها و سبزیجات

عدم مصرف میوه ها و سبزیجات می تواند در کاهش کلاژن سازی پوست نقش داشته باشد.

  1. مصرف دخانیات و مشروبات الکلی

نیکوتین موجود در سیگار می تواند سبب کاهش خونرسانی به بافت و در نتیجه کاهش کلاژن سازی پوست شود.

ترکیبات پودر کلاژن

مصرف خوراکی کلاژن می تواند سلامت پوست را بهبود بخشد و با افزایش تولید کلاژن، ایجاد چین و چروک را کاهش دهد. در ادامه ترکیبات مهم بکار رفته در پودر کلاژن پپتاید را نام برده و توضیح خواهیم داد که هرکدام از ترکیبات مهم اصل پودر کلاژن پپتاید چه فواید و چه تاثیراتی خواهند داشت.

  • ماده Alanine: یک آمینو اسید غیر ضروری (ماده ای سازنده از پروتئین های پوست مانند کلاژن یا الاستین) که پوست را آبرسانی می کند.

ماده Arginine: یک اسید آمینه نیمه ضروری (نوزادان نمی توانند آن را سنتز کنند ، اما بزرگسالان می توانند) ، که یکی از اصلی ترین عناصر سازنده کراتین مو و کلاژن پوست است. این یک عامل مرطوب کننده طبیعی ، یک آبرسان پوست است و همچنین ممکن است به تسریع بهبود زخم کمک کند.

آرژنین معمولاً دارای بار مثبت (کاتیونی) است که آن را برای پوست و مو مهمتر می کند (اینها دارای سطوح دارای بار منفی هستند) و دارای یک فیلم عالی است.

  • به لطف بار مثبت ، همچنین مجموعه ای با AHA ایجاد می کند (AHA دوست دارد یون هیدروژن از دست بدهد و بار منفی داشته باشد ، بنابراین یون های مثبت و منفی یکدیگر را جذب می کنند) که باعث کاهش تحریک همراه با AHA میشود.
  • ماده aspartic acid: یک اسید آمینه غیر ضروری (ماده مهم ساختمانی کلاژن و الاستین) که پوست را آبرسانی می کند. همچنین برای تنظیم PH محصول آرایشی (بافر) استفاده می شود.
  • ماده Glutamic acid: گلوتامیک اسید یک آمینو اسید است که برای تشکیل پروتئین استفاده می شود. در بدن به گلوتامات تبدیل می شود. این یک ماده شیمیایی است که به سلول های عصبی در مغز کمک می کند اطلاعات را از سلول های دیگر ارسال و دریافت کنند. ممکن است در یادگیری و حافظه نقش داشته باشد.
  • ماده Glycine: گلیسین اسید آمینه اصلی در کلاژن، جزء مهم پوست است. به همین دلیل است که گاهی اوقات گلیسین را به کرم های پوست اضافه می کنند. مصرف خوراکی گلیسین می تواند سلامت پوست را بهبود بخشد و با افزایش تولید کلاژن، ایجاد چین و چروک را کاهش دهد.
  • گلیسین برای تولید کلاژن بسیار مهم است. کلاژن می‌تواند با ساختن پروتئین‌های مو و تقویت پوست سر، که حاوی ریشه‌های مو است، رشد مو را تقویت کند. بنابراین، استفاده از گلیسین به صورت موضعی روی پوست سر می تواند به تقویت تولید کلاژن و داشتن موهای سالم کمک کند.
  • افزایش گلیسین در رژیم غذایی ممکن است راهبردی برای کمک به بازسازی غضروف با افزایش سنتز کلاژن باشد که می تواند به درمان و پیشگیری از آرتروز کمک کند.
  • ماده histidine: با بهبود عوامل مرطوب‌کننده طبیعی و توانایی مقاومت در برابر آسیب‌های محیطی، به حفظ رطوبت پوست کمک می‌کند. هیستیدین می تواند به عنوان یک ماده حالت دهنده مو استفاده شود. به این ترتیب به افزایش نرمی یا صافی مو، کاهش گره خوردن و کاهش زبری سطح کمک می کند. زمانی که مایع سینوویال در مفاصل حاوی گاما گلوبولین به عملکرد سالم مفاصل حمایت کند.
  • ماده Alcohol denat: این ماده مقدار کمی در محصول وجود دارد و به سرعت خشک میشود و این ماده جهت خشک شدن حالت روغنی اضافه میشود و اگر در ماده زیاد باشد مضر هستش این ماده تشکیل دهنده فوق العاده رایج برای مراقبت از پوست نیز می باشد .

فواید استفاده از پودر کلاژن

  • سلامتی پوست: کلاژن می تواند سلامت پوست را بهبود دهد زیرا یکی از اجزای اصلی سازنده پوست می باشد. این ماده در کیفیت بافت پوست تاثیر به سزایی دارد. همچنین خاصیت ارتجاعی و رطوبت پوست را افزایش می دهد.
  • جلوگیری از پیری پوست: با افزایش سن، میزان تولید کلاژن در بدن کاهش می یابد. به همین علت پوست خشک شده و چین و چروک ها ظاهر می شوند. با گذر زمان بهتر است مصرف مکمل های این پروتئین در کنار وعده های غذایی گنجانده شود. این مکمل ها روند پیری پوست را کند می کنند. با مصرف مکمل حاوی ۲.۵ الی ۵ گرم در طول ۸ هفته تفاوت ایجاد شده کاملا قابل مشاهده می باشد.
  • تحریک به تولید پروتئین: مصرف کلاژن پوست را تحریک به تولید پروتئین های دیگری مانند الاستین و فیبریلین می کند که به ساختار پوست بهبود می بخشند. در بعضی موارد مشاهده شده که این ماده مانع از بروز آکنه می گردد.
  • کمک به مفاصل و جلوگیری از پوکی استخوان: مصرف کلاژن به تسکین درد مفاصل کمک می کند. این پروتئین یکپارچگی غضروف را حفظ می نماید. هرچه سطح آن در بدن کاهش یابد خطر ابتلا به اختلالات مرتبط با مفاصل بیشتر می شود. وجود کلاژن کافی در بدن پوکی استخوان را به تاخیر می اندازد. مصرف مکملی حاوی ۱۰ گرم از این ماده به مدت دو سال به مفاصل آرامش می دهد و درد آن ها را آرام می کند. مصرف این پروتئین به ورزشکاران نیز توصیه می شود.
  • تاثیر کلاژن بر روی موها: یکی دیگر از خواص مهم کلاژن تاثیر آن بر روی داشتن موهایی سالم و زیبا می باشد.این ماده منجر به تولید اسید آمینه سازنده موها می گردد. مو از پروتئین کراتین تشکیل شده است. آمینواسیدها به تولید کراتین کمک می کنند و در نهایت کلاژن نیز آمینواسیدها را می سازد. به طور کلی بدن با دریافت هرگونه پروتئین آن را می کشند و به آمینواسید تبدیل می کند تا پروتئین های مورد نیاز خود را مجددا تولید کند.
  • جلوگیری از آسیب به فولیکول مو: کلاژن از آسیب ها و بیماری هایی که فولیکول موها را تحت تاثیر قرار می دهد جلوگیری می کند. زیرا در نقش یک آنتی اکسیدان با رادیکال های آزاد موجود در اطراف فرد مبارزه می کند و از  فولیکول ها محافظت می نماید. میزان نقش آنتی اکسیدانی این ماده در بدن نامشخص است اما با این حال چنین کاربردی دارد. یکی از دلایلی که به مرور زمان موها نازک تر شده و دیگر قدرت قبل را ندارند کاهش این پروتئین در سطح پوست (جایگاه قرارگیری فولیکول ها) است. بنابراین با ترمیم پوست سر، ریزش مو نیز متوقف می شود. در موارد اندکی مشاهده شده که افزایش کلاژن روند سفید شدن موها را کند کرده باشد و این موضوع به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی آن اتفاق می افتد.
  • مکمل کلاژن: در سال های اخیر مصرف مکمل های حاوی کلاژن رواج یافته است. اکثر این مکمل ها هیدرولیز می شوند؛ به این معنا که مولکول کلاژن شکسته شده و جذب آن برای بدن آسان تر می گردد. علاوه بر این مکمل هایی مانند پودر کلاژن پپتاید مواد غذایی متنوعی مانند مایع استخوانی دارای این پروتئین هستند که با مصرف آن ها می توان میزان کلاژن بدن را افزایش داد.

طرز استفاده از پودر کلاژن

وقتی نام استفاده از پودر می آید احتمالا شما هم به یاد طعم بد دارو و قرص و غیره می افتید اما طرز استفاده از پودر کلاژن به قدری آسان و خوشمزه است که یقینا عاشق استفاده از آن خواهید شد

پپتایدهای کلاژن پروتئین های حیاتی به راحتی هضم می شوند و در مایعات سرد یا گرم مانند قهوه، چای و اسموتی ها حل می شوند. یک تا دو قاشق در روز تمام چیزی است که نیاز دارید!

همچنین این پودر کلاژن پپتاید بدون قند یا شیرین کننده افزودنی و بی طعم و بی بو است که بدون گلوتن و لبنیات تهیه شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

ایمیل و شماره همراه شما هرگز نمایش داده نخواهد شد، وب سایت اختیاریست.

دیدگاه:پیام شما
نامنام شما
ایمیلایمیل
وب سایتوب سایت

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.