در اسکراب کردن ، لایه ی سطحی پوست توسط ذرات ریز و درشت موجود در ترکیبات اسکراب ساییده میشود. این امر سبب باسازی دوباره ی پوست می گردد. اما هنگامی که خودسرانه بدون درنظرگرفتن جنس پوست اقدام به اسکراب میکنیم باید منتظر پیامدهای منفی آن نیز باشیم. اگر میخواهید بیشتر از عوارض اسکراب بدانید اینکه آیا اسکراب ضرر دارد؟ یا خیر، خواندن مقاله ی زیر را از دست ندهید.

آشنایی با عوارض اسکراب صورت

قبل از اینکه بخواهیم از عوارض اسکراب بگوییم، اجازه بدهید یک تعریف کلی از اسکراب  بیان کنیم. سپس سراغ بحث اصلی مان برویم. اسکراب حاوی دانه های ریزی است که از طریق آنها به لایه برداری سطحی پوست می پردازد. با استفاده از اسکراب پوست را پاکسازی نیز می کنید. اما استفاده از اسکراب اصول و قوانینی دارد که  اگر با آنها آشنا نباشیم. باید منتظر این  باشیم که ضررهای اسکراب دامن گیر پوستمان باشد. برای آشنایی با عوارض اسکراب و دلیل بوجود آمدن این عوارض به موارد زیر توجه کنید.

خشک شدن پوست

افرادی که پوست خشکی دارند. ممکن است با عوارض اسکراب مواجه گردند. این عوارض زمانی شدیدتر می گردد که پس از استفاده از اسکراب از مرطوب کننده و آبرسان استفاده نشود. همچنین این افراد در نظر داشته باشند که همیشه  از اسکراب های ملایم و مخصوص پوست خود استفاده کنند.

به وجود آمدن لک های پوستی

بعد از اسکراب، پوست صورت نازک تر و حساس تر می گردد. اگر از پوستی که اخیرا لایه برداری یا اسکراب بر روی آن انجام گرفته است مراقبت صورت نگیرد ممکن است بر اثر برخورد پرتوهای نور خورشید بر آن، دچار لک و تیرگی هایی گردد. بنابراین برای پیشگیری از عوارض اسکراب، استفاده از ضد آفتاب را هرگز فراموش نکنید.

یکی از عوارض اسکراب صورت، سوزش و التهاب می باشد.

سوزش و التهاب

 گاهی اوقات پیش می آید که بر اثر اعمال اسکراب روی پوستتان، دچار قرمزی، سوزش و التهاب پوستی گردیده اید. این اتفاق میتواند دو علت داشته باشد

  1. ممکن است اسکرابی که انتخاب کرده اید با پوستتان سازگاری نداشته است.
  2. امکان دارد  زمان زیادی،  مواد اسکراب را در پوستتان نگه داشته اید.

 در نهایت برای نداشتن عارضه ی سوزش و التهاب دو احتمال ذکر شده را در هنگام استفاده از اسکراب حتما در نظر داشته باشید.

 تشدید جوش

 یکی از عوارض اسکراب، می تواند زیاد شدن جوش هم باشد. گاهی اوقات افرادی که پوستشان دارای جوش و آکنه است نیز هوس می کنند از اسکراب استفاده کنند. اما به جای بهتر شدن پوستشان، مشاهده می کنند تعداد آکنه ها بیشتر گردیده است. پیشنهاد ما این است که ابتدا به درمان جوش ها صورتتان بپردازید و بعد از تکمیل درمان آن،  سراغ استفاده از اسکراب بروید.

پوسته پوسته شدن

بعد از اسکراب، لایه های سطحی پوست ساییده میشوند. در اثر سایش نیز پوست به حالت پوسته پوسته شدن در می آید . این هم یکی از عوارض اسکراب است. اگر از مرطوب کننده و آبرسان مخصوص پوستتان استفاده نکنید اوضاع پوستتان بدتر از آن هم می گردد.

 ضررهای اسکراب متوجه چه کسانی است؟

حال که با عوارض اسکراب آشنا شدیم می خواهیم بدانیم که چه کسانی نباید از اسکراب استفاده کنند. از نظر کارشناسان شادی بیوتی بهتر است افراد زیر در استفاده از اسکراب احتیاط کنند.

افرادی که دارای آکنه، زگیل، تبخال، اگزما، روزاسه هستند

این نوع از بیماری های پوستی حاصل بروز عفونت و باکتری ها در سطح پوست هستند. حال شما فرض کنید عفونت موجود در سطح پوست را بوسیله ی اسکراب سایش دهیم. از نظر شما چه اتفاقی می افتد؟ بله درست حدس زدید اسکراب سبب گسترش باکتری ها و قارچ های حاصل از آسیب های پوستی می گردد.

افرادی که به تازگی پوستشان را اپیلاسیون کرده اند

پوست در اثر اپیلاسیون نازک و تحریک پذیر می گردد. بهتر است بلافاصله پس از اپیلاسیون سراغ اسکراب نروید. تا از عوارض اسکراب در امان بمانید.

افرادی که حساسیت فصلی یا آسم دارند

اسکراب در افرادی که پوست و سیستم بدنشان با تغییر فصل ها،  واکنش نشان می دهد، مناسب نیست و ممکن است سبب بدتر شدن آلرژیشان گردد.

افرادی که خردسال هستند.

کودکان به دلیل داشتن پوست خشک و حساس، بعد از استفاده از اسکراب، پوستشان دچار آسیب های جدی می گردد. تا قبل از بلوغ از اعمال لایه برداری و اسکراب بر پوست کودکان پرهیز کنید.

افرادی که مستعد جوش هستند.

افرادی که پوستشان بعد از بند انداختن جوش های ریزی میزند. ممکن است بعد از استفاده از اسکراب نیز پوستشان تحریک گردد و دچار آکنه ها ریز زیر پوستی گردند. این افراد نیز در استفاده از اسکراب احتیاط کنند.

پیشگیری از ضررهای اسکراب صورت

برای اینکه از عوارض اسکراب پیشگیری کنیم. باید قواعد و قوانین اسکراب کردن را یاد بگیریم. این قواعد شامل موارد زیر می باشد.

نوع پوست خود را شناسایی کنید

برای پیشگیری از عوارض اسکراب صورت، ابتدا نوع پوست خود را شناسایی کنید. پوست های خشک و افرادی که پوست حساس دارند، هر  دو هفته یکبار می توانند از اسکراب های ملایم استفاده کنند. پوست های نرمال، هفته ای یکبار اسکراب کردن صورت برای آنها  کفایت می کند. در نهایت پوست های چرب نیز هفته ای دو بار میتوانند پوستشان را به وسیله ی اسکراب، لایه برداری کنند.

بعد از اسکراب از محصولات مراقبتی پوست استفاده کنید.

اگر بعد از اسکراب کردن ، از محصولات مراقبتی پوست استفاده نکنید. ضررهای اسکراب متوجه پوستتان خواهد شد.  مهم ترین محصولات مراقبتی بعد از اسکراب کرم مرطوب کننده، آبرسان، ضد آفتاب هستند. توجه داشته باشید تمامی پوست ها مستلزم استفاده از محصولات ذکر شده می باشند.

از استفاده ی اسکراب های مخصوص بدن، برای صورت جدا خودداری کنید.

جنس پوست صورت، نسبت به سایر اعضای بدن نازک تر و حساس تر می باشد. بنابراین استفاده از  اسکراب بدن بر روی صورت می تواند سبب ایجاد خراش و التهاب گردد.

از فشار دادن بیش از حد پوست در هنگام اسکراب کردن پرهیز کنید.

اسکراب برای لایه برداری سطحی کاربرد دارد در هنگام استفاده از اسکراب این مورد را در نظر بگیرید و از فشار آوردن زیاد به پوست پرهیز کنید. بهتر است  بیشتر از یک دقیقه مواد اسکراب را بر روی پوستتان ماساژ ندهید. در ضمن اسکراب را در نزدیکی چشم به کار نبرید زیرا پوست این بخش از صورت بسیار حساس و ظریف می باشد.

قبل از استفاده از اسکراب با پزشک متخصص خود مشورت کنید.

برخی از پوست ها با توجه به شدت و میزان آسیبی که دارند ، اسکراب درمان مفیدی برای آنها نخواهد بود و شاید بهتر باشد راههای دیگری را امتحان کنند. توجه داشته باشید که اسکراب به عنوان روتین اجباری برای تمامی پوستها  نیست. قبل از استفاده از آن با کارشناسان پوست مشورت کنید. امیدواریم با خواندن این مقاله پاسخ سوال آیا اسکراب ضرر دارد را به خوبی گرفته باشید. در صورت داشتن هرگونه سوال درباره اسکراب کردن و عوارض آن،‌ میتوانید با کارشناسان فروشگاه اینترنتی شادی بیوتی  در ارتباط باشید. کارشناسان ما  ، شبانه روز آماده ی پاسخگویی به سوالات  شما هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

ایمیل و شماره همراه شما هرگز نمایش داده نخواهد شد، وب سایت اختیاریست.

دیدگاه:پیام شما
نامنام شما
ایمیلایمیل
وب سایتوب سایت

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.