هرچقدر هم که به روتین مراقبت از پوست بپردازیم، رعایت تغذیه و رژیم مناسب و سالم حرف اول را میزند! یکی از مواردی که در طی برنامه غذایی خود باید رعایت کنیم، خوردن دمنوش های مغذی و موثر برای داشتن پوستی سالم، درخشان و بدون لک است. اگر به دنبال آشنایی با دمنوش های مناسب و اثرگذار بر لک های پوستی هستید این وبلاگ را تا انتها بخوانید چرا که در این وبلاگ به شما چند دمنوش گیاهی برای لک صورت معرفی کنیم.

لک صورت چیست؟

لک به هر نوع علامت، لکه، تیرگی‌ها، قرمزی‌ها، نقاط تیره یا روشن، جوش‌ها، آکنه، نقاط سفید، خطوط و خشکی‌های قابل لمس یا تغییر رنگی گفته می شود که روی پوست ظاهر شود. این لکه‌ها ممکن است ناشی از مشکلات متفاوتی مانند آکنه، آسیب به پوست، عوامل خارجی مثل آفتاب، ناراحتی‌های داخلی بدن، تغییرات هورمونی، عوامل ژنتیکی و استفاده از محصولات آرایشی ناسالم باشند. به عنوان مثال، جوش‌ها، آکنه‌ها و اثرات جانبی آنها معمولاً به صورت لکه‌های قرمز و قهوه‌ای روی صورت ظاهر می‌شوند. شما میتوانید با مصرف چند دمنوش گیاهی برای لک صورت این اثرات را کاهش دهید.

لک صورت (به انگلیسی: facial blemishes) ممکن است ناخوشایند و از نظر عاطفی ناراحت کننده باشند.  بعضی از لکه‌ها به طور موقت بوده و قابل رفع هستند، در حالی که برخی دیگر به صورت دائمی بر روی پوست باقی می‌مانند. این لکه‌ها ممکن است احساس ناراحتی و کاهش اعتماد به نفس را به همراه داشته باشند، به خصوص زمانی که در محل‌های قابل مشاهده صورت مانند پیشانی، گونه‌ها یا زیر چشم‌ها قرار داشته باشند. اما بیشتر آنها خوش خیم هستند و تهدید کننده زندگی نیستند. با این حال، برخی از لکه ها می توانند نشانه سرطان پوست باشند.

عوامل ایجاد کننده لک صورت

لک صورت ممکن است به دلایل متنوعی شکل گیرند و علت دقیق لک در صورت بستگی به نوع و شدت آنها دارد. برخی از عوامل عمده‌ای که می‌تواند لکه‌ها را ایجاد یا تشدید کند، عبارتند از:

  • ویروس‌ها (Viruses): بعضی از لک‌ها می‌توانند ناشی از عفونت ویروسی مانند هرپس ساده (HSV) باشند، که عفونت آن معمولاً بروز تبخال پوستی را به دنبال دارد.
  • عفونت‌ها (Infections): برخی از لک های صورت مانند آکنه، عفونت پوست، یا آفتاب سوختگی ناشی از عفونت‌های باکتریایی، قارچی یا ویروسی باشند.
  • عوامل ژنتیکی (Genetics): برخی از لک‌ها ممکن است به علت وراثت و ژنتیک در فرد وجود داشته باشند. به عنوان مثال، لکه‌های قهوه‌ای (ملانوما) ممکن است به طور موروثی منتقل شوند.
  • آفتاب سوختگی (Sun exposure): قرارگیری در معرض نور و اشعه‌های مضر فرابنفش خورشید و بدون استفاده از محافظت‌های مناسب می‌تواند به تشدید لکه‌ها، ایجاد لک‌های قرمز و سایر تغییرات رنگ پوست منجر شود.
  • منافذ مسدود شده (Clogged pores): تراکم چربی باکتری و مواد آلوده در منافذ پوست به علت استفاده از محصولاتی مانند محصولات آرایشی و بهداشتی، ضدآفتاب یا مرطوب‌کننده‌ها می‌تواند به تشکیل لک صورت و سایر ضایعات پوستی منجر شود.
  • رژیم غذایی (Diet): برخی تحقیقات نشان داده‌اند که برخی مواد غذایی ممکن است بر روی تولید چربی پوست تاثیر داشته باشند و لکه‌های آکنه را تشدید کنند. مثلاً محصولات لبنی، مصرف بیش از حد شیرینی‌ها و مواد پرچرب ممکن است تاثیر منفی بر پوست داشته و منجر به لک پوستی شوند. خوردن یک یا چند دمنوش گیاهی برای لک صورت میتواند اثرات رژیم غذایی نامناسب شما را کاهش دهد.
  • داروها (Medications): عوارض جانبی برخی از داروها می‌توانند تاثیر مستقیم یا غیرمستقیم بر روی پوست داشته باشند و لکه‌ها را تشدید کنند. به عنوان مثال، برخی از مانند کورتیکواستروئیدها، استروئیدهای آندروژنیک، داروهای هورمونی، ضدباکتری‌ها و ضد التهاب‌ها ممکن است این تاثیر را داشته باشند.

ضد لک قوی گیاهی

قوی ترین ضد لک های گیاهی شامل عصاره های گیاهان دارویی یا سایر مواد طبیعی می‌شوند که می‌توانند لکه های ناشی از جوش‌ها و آکنه‌ها را درمان کنند. اگر می‌خواهید از این مواد طبیعی برای داشتن پوستی صاف، شفاف و روشن استفاده کنید، به خواندن ادامه دهید. در ادامه این مطلب هم کرم های ضد لک و هم دمنوش گیاهی برای لک صورت را به شما معرفی خواهیم کرد.

عصاره ریشه شیرین بیان

ریشه شیرین بیان یکی دیگر از ضد لک های قوی در دمنوش گیاهی برای لک صورت است که می‌توانید برای درمان تیرگی‌ها و لک‌های روی صورت و پوست بدنتان استفاده کنید. اگر از عصاره ریشه شیرین بیان روی پوست خود بمالید، نه تنها پوست روشنی خواهید داشت بلکه می‌تواند التهاب پوست شما را از بین ببرد.

روناس

روناس گیاه دارویی با خاصیت ضد التهابی و ضد آندروژنی قوی است که به راحتی می‌تواند لک های روی پوست را از بین برده و حتی از بروز دوباره لک‌ها جلوگیری کنید. به همین دلیل در ترکیب اکثر ضد لک های قوی گیاهی نام روناس به چشم می‌خورد.

بابونه

بابونه یکی دیگر از گیاهان دارویی معروف برای درمان لک های روی پوست است. این گیاه می‌تواند خیلی سریع لک‌های بارداری و تیرگی دور چشم‌های شما را از بین ببرد.

اسطوخودوس

در طب سنتی از عصاره یا روغن اسطوخودوس به عنوان یک ضد لک قوی گیاهی استفاده می‌شود. این گیاه می‌تواند انواع لک‌های روی پوست را درمان کند و باعث نرم و روشن شدن پوست شود. بنابراین از این ماده در تهیه دمنوش گیاهی برای لک صورت خود استفاده کنید.

رزماری

حتما بارها از ماسک رزماری برای پوست و مو استفاده کرده اید و از تاثیر معجزه آسای آن شگفت زده شده اید. ما یک بار دیگر می‌خواهیم یادآوری کنیم که رزماری بهترین گیاه برای رفع لک‌های روی پوست و کاهش دهنده چین و چروک است و به جوان سازی پوست شما کمک می‌کند. سعی کنید هفته‌ای دو بار از ماسک های طبیعی حاوی رزماری استفاده کنید.

بهترین دمنوش‌ های پوست

دمنوش گیاهی برای لک صورت و روشن شدن پوست

۱- دمنوش بابونه

بهترین دمنوش‌ های پوست، گیاه بابونه ضمن ایجاد آرامش خواص درمانی زیادی نیز برای مشکلات پوستی دارد. از جمله خواص درمانی بابونه می‌توان به بهبود پف چشم‌ها بر اثر خستگی اشاره کرد.

می‌توانید چای کیسه‌ای بابونه را مستقیما به مدت چند دقیقه روی چشم‌های خود قرار دهید. همچنین دمنوش بابونه در درمان جوش، خشکی و ترک‌های پوستی نیز موثر است. بابونه، از قوی ترین دمنوش گیاهی برای لک صورت است و از نوشیدن آن غافل نشوید.

۲- دمنوش نعناع

بهترین دمنوش‌ های پوست، دمنوش نعناع با جلوگیری از تولید چربی اضافی در بدن، هورمون‌ها را تعدیل کرده و به از بین رفتن سلول‌های مرده پوست کمک زیادی می‌کند. در نتیجه با مصرف منظم دمنوش گیاهی برای لک صورت نعناع مشکلات هورمونی کاهش می‌یابد و دچار مشکلات پوستی از جمله آکنه و جوش نخواهید شد.

۳- دمنوش یاسمین

بهترین دمنوش‌ های پوست، با نوشیدن دمنوش یاسمین می‌توانید پوست خود را تقویت کنید و از التهابات پوستی، جوش یا آکنه نیز جلوگیری می‌شود. گل یاسمین از دمنوش گیاهی برای لک صورت است که کمتر شناخته شده است اما تاثیر فوق العاده بالایی دارد.

۴- دمنوش زیرفون

گیاه زیرفون از درختی با همین نام بدست می‌آید که خواص فراوانی برای سلامتی دارد. از جمله فواید دمنوش زیرفون می‌توان به رفع لک‌های پوستی اشاره کرد که بر اثر خارج شدن سموم بدن حاصل می‌شود. اگرچه این دمنوش گیاهی برای لک صورت خوب است اما دقت کنید که این دمنوش را بیش از اندازه مصرف نکنید زیرا موجب کاهش فشار خون می‌شود.

۵- دمنوش بادرنجبویه

بهترین دمنوش‌ های پوست، بادرنجبویه یکی از انواع گیاهان از دسته نعناعیان هستند که خاصیت نرم‌کنندگی برای پوست دارد و می‌توانید آن را به صورت دمنوش مصرف کنید. به این صورت که یک مشت از این گیاه را با مقداری آب سرد روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و سپس روی حرارت ملایم بگذارید دم بکشد.

۶- چای ماچا

یک نوع دمنوش گیاهی دیگر که در شادابی و شفافیت پوست موثر است می‌توان به چای ماچا اشاره کرد. این دمنوش گیاهی برای لک صورت را می‌توانید روی پوست صورت اسپری کنید تالک‌های پوستی را از بین ببرد.

۷- دمنوش بنفشه وحشی

بهترین دمنوش‌ های پوست، بنفشه وحشی به عنوان گیاهی که در مناطق کوهستانی و فصل زمستان برداشت می‌شود خواص فراوانی در سفت شدن پوست دارد و از تیره یا کدر شدن پوست نیز جلوگیری می‌کند. این دمنوش گیاهی برای لک صورت تاثیر شگفت انگیزی دارد اما به علت کوهستانی بودن بسیار نایاب است.

۸- دمنوش گل یاس

گل یاس دارای خواص آنتی‌اکسیدانی و ضد باکتریایی است که با گشاد کردن رگ‌های پوستی موجب جریان سریع خون و مواد مغذی زیر پوست شده و در نتیجه آکنه، جوش یا زخم روی پوست را بهبود می‌دهد. همچنین در پیشگیری از چروک‌های پوستی نیز جلوگیری می‌کند.

برخی از گیاهان خاص در تهیه دمنوش گیاهی برای لک صورت

مانژیستا یا مانجیستا (Manjistha)

«مانجیستا» گیاهی اسرارآمیز است که دارای خواصی همچون خاصیت ضد التهابی، ضد باکتری و ضد آندروژنی است و علاوه بر درمان، در پیشگیری از ایجاد لک هم تاثیر بسزایی دارد.

طبق طب قدیمی و محبوب آیورودا، استفاده از عصاره، پودر و دم کرده ریشه این گیاه، در تصفیه خون و در نتیجه روشنی و صافی پوست موثر است و لک های اطراف چشم و صورت را از بین می‌برد.

گیاه جوجوبا (jojoba)

روغن گیاه جوجوبا، ماده‌ای محبوب و پر کاربرد در محصولات آرایشی و بهداشتی است. این گیاه درختچه مانند، بومی آمریکا است و روغن آن از دانه‌های این گیاه به دست می‌آید. روغن جوجوبا در درمان التهابات پوستی، انواع سوختگی‌ها و خشکی پوست کاربرد دارد.

رزماری (rosemary)

یکی از محبوب‌ترین کرم‌های ضد لک گیاهی، کرم‌های محتوی عصاره رزماری هستند. گیاه رزماری علاوه بر اینکه خواص فراوانی در بهبود حافظه، تقویت سیستم ایمنی، سلامت مو و جلوگیری از ریزش آن، سم زدایی از بدن، تسکین درد و کاهش استرس دارد، دارای خاصیت ضد لک است و به فرایند جوان سازی پوست کمک کرده و چین و چروک پوست را از بین می‌برد.

رزماری که به «اکلیل کوهی» نیز شهرت دارد در قالب عصاره، روغن، پودر و دمکرده مورد استفاده قرار می‌گیرد. رزماری اثر اعجاب انگیزی در ایجاد جوانی داشته و با پیری و چروکیدگی پوست مقابله می‌کند. استفاده از این گیاه، به رفع آکنه و لک کمک می‌کند و پوست صاف و روشنی را برای شما فراهم می‌آورد.

اسطوخودوس یا لاوندر (lavender)

گیاه اسطوخودوس یا لَوِندر که از خانواده نعناعیان است، دارای خواص جادویی بسیار در از بین بردن لک‌ها و آکنه‌ها می‌باشد و در طب سنتی و مدرن بسیار مورد استفاده قرار می­‌گیرد. همچنین روغن اسطوخودوس دارای خواص ضد باکتریایی است و در از بین بردن باکتری‌های مضر پوست تاثیر بسزایی دارد. قطعا نام لاوندر را جزو بهترین دمنوش گیاهی برای لک صورت شنیده اید.

کرم‌های ضد لک دارای عصاره یا روغن اسطوخودوس، بهترین گزینه برای از بین بردن لک های صورت هستند و علاوه بر ایجاد لطافت پوست، رایحه دلپذیر آن‌ها آرامش و نشاط را به شما هدیه می‌دهند.

شیرین‌بیان (Glycyrrhiza glabra)

شیرین‌بیان (Glycyrrhiza Glabra) که معمولا از عصاره ریشه آن به عنوان ضد لک استفاده می‌شود، به طور گسترده در هند کشت می‌شود. این گیاه همچنین در جنوب اروپا و غرب آسیا رشد می‌کند. شیرین‌بیان دارای فیتوکمیکال‌هایی (مواد مؤثر در گیاهان دارویی) است که با لک های پوستی مبارزه می‌نماید.

این عصاره حدود ۳۰۰ ترکیب فعال دارد که ضد باکتری، ضد ویروس و ضد میکروب هستند. عصاره شیرین‌بیان با پراکنده کردن به از بین بردن لک ها کمک می‌کند. این ماده با مهار فرآیند بیوسنتز ملانین و فعالیت سیکلواکسیژناز در کاهش تولید رادیکال‌های آزاد موثر است.

شیرین‌بیان چندین مزیت مهم دارد. از زمان باستان تاکنون، از آن برای درمان اختلالات مختلف استفاده شده است؛ مثلا سفید کردن پوست و درمان لک های پوستی. عصاره این گیاه که در برخی از انواع قویترین داروی ضد لک صورت استفاده می‌شود، راه حلی برای درمان اگزما، پسوریازیس، روزاسه و لک است. به دلیل خواص مختلف، در صنایع غذا، دارو، مراقبت از پوست و نوشیدنی از این گیاه استفاده گسترده‌ای می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

ایمیل و شماره همراه شما هرگز نمایش داده نخواهد شد، وب سایت اختیاریست.

دیدگاه:پیام شما
نامنام شما
ایمیلایمیل
وب سایتوب سایت

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.