پوست مختلط یکی از رایج ترین نوع پوست ها در سطح جهان است. بسیاری از افراد حتی خبر ندارند که  پوست ترکیبی دارند. در اصل برخی از  اجزای صورت این افراد خشک و برخی دیگر چرب است. در این مقاله برای شناسایی پوست مختلط با روش های گوناگون نگارش شده است. با خواندن آن با ویژگی های پوست مختلط آشنا خواهید شد.

پوست مختلط چگونه است؟

برای اینکه بدانید پوست مختلط چه پوستی است؟ به ناحیه تی صورت خود توجه کنید . اگر این قسمت ها چرب تر از سایر اجزای صورت باشد. به احتمال زیاد نوع پوستتان مختلط است. این نشانه از مهم ترین ویژگی های پوست مختلط به شمار می آید. البته تا یادمان نرفته بگوییم که منظور از ناحیه ی تی همان پیشانی، بینی و چانه میباشد. چون ترتیب آن ها به شکل حروف انگلیسی T میباشد. به این نواحی تی می گویند. برای اینکه با سایر ویژگی های پوست مختلط آشنا شوید به ادامه ی مقاله توجه کنید.

معرفی ویژگی های پوست مختلط

برای آشنایی  با  ویژگی های پوست مختلط،  به سوالات مطرح شده ی زیر پاسخ دهید.

  • بعد از شست و شوی صورتتان با شوینده های ملایم ، پوست شما چه تغییری می کند؟

 اگر شما دارای پوست مختلطی هستید، پس از شستن صورتتان، با گذشت تقریبا بیست دقیقه مشاهده می کنید که برخی از قسمت های صورتتان چرب و براق گشته است. و برخی دیگر نرمال و یا خشک هستند. دلیل این امر نیز فعالیت بیش از حد غدد چربی در ناحیه ی تی پوست مختلط است.

  • پس از استفاده از مرطوب کننده، پوست شما چگونه است؟

کسانی که پوست مختلطی دارند پس از استفاده از مرطوب کننده ی معمولی، در گونه ها و اطراف چشمانشان احساس خوبی دارند.  اما در ناحیه ی تی پوستشان احساس سنگینی و ناراحتی می کنند. برای حل این مشکل می توانند از مرطوب کننده ی فاقد چربی برای نواحی تی استفاده کنند.

  • اندازه ی منافذ نواحی تی صورتتان چگونه است؟

مقصود از منافذ پوست، سوراخ های ریزی هستند که وظایفی مانند ارتباط با فولیکول مو‌،‌ انتقال چربی به سطح پوست و جذب محصولات پوستی را بر عهده دارند. معمولا هرچه چربی پوست بیشتر باشد اندازه منافذ نیز بزرگتر است. به دلیل چرب بودن ناحیه ی تی پوست مختلط، اندازه ی منافذ این مناطق نیز بزرگ می باشد.

  • آیا در پوست خود شاهد پیدایش همزمان جوش و خشکی هستید؟

افرادی که پوست مختلط دارند در بیشتر  اوقات با وجود داشتن جوش، احساس خشکی و کشیدگی را نیز در پوست خود میکنند. زیرا همانطور که ذکر کردیم  از نشانه های پوست مختلط، چرب بودن ناحیه ی تی است بنابراین طبیعی است که در این قسمت های صورت شاهد بروز جوش و آکنه باشیم و در سایر قسمت های نیز خشکی و ترک خوردگی را ببینیم.

  • آیا از شوره ی سر رنج می برید؟

بله روی سوال را درست خواندید. معمولا افرادی که پوست مختلط و ترکیبی دارند بر روی موهایشان نیز شاهد شوره هستند. البته ممکن است شما شوره ی سر نداشته باشید اما پوست مختلطی داشته باشید.

مهم ترین ویژگی پوست مختلط، چرب بودن ناحیه ی تی است.

 

در نهایت  ویژگی های پوست مختلط را در چند مورد جمع بندی می کنیم.

  • چرب بودن ناحیه تی صورت نسبت به نواحی دیگر
  • بزرگ بودن اندازه ی منافذ در ناحیه ی تی
  • وجود همزمان جوش و خشکی صورت

اگر تا این قسمت مقاله را با دقت مطالعه کرده باشید باید بتوانید پاسخ سوالات زیر را به خوبی بدهید.

پوست مختلط چیست ؟

پوست مختلط چگونه است؟

پوست مختلط چه ویژگی هایی دارد؟

علت ایجاد پوست مختلط چیست؟

علت ایجاد پوست مختلط در افراد گوناگون متفاوت است. در حالت کلی به مهم ترین علت های داشتن پوست مختلط اشاره کرده ایم. برای مخافظت از پوست خود میتوانید به مقاله روتین مراقبت از پوست مختلط مراجعه کنید.

ژنتیک 

اصلی ترین علت ایجاد پوست مختلط، ژنتیک است. نه تنها پوست مختلط، بلکه داشتن سایر انواع پوست نیز بستگی به پوست پدر و مادرتان دارد. در اصل سلول های پوستی، فعالیت های خود را زیر نظر ژنتیک تنظیم می کنند و بر اساس آن به ترشح چربی می پردازند.

هورمون ها

یکی دیگر از عوامل تعیین کننده ی پوست مختلط، هورمون ها هستند. هورمون ها تاثیر زیادی در نوع پوست و جنس آن دارند. عدم تعادل هورمونی موجب چرب شدن بیش از حد ناحیه ی تی صورت می شود و یا ممکن سبب خشکی و کشیدگی بیش از حد در گونه ها و اطراف چشم ها گردد. معمولا خانم ها پس از رسیدن به سن یائسگی به دلیل تغییرات هورمونی شاهد خشکی بیش از حد در برخی از نواحی صورت هستند.

آب و هوا

عوامل محیطی مانند سردی و گرمی هوا و رطوبت نیز در شکل گیری پوست مختلط نقش زیادی دارند. هوای گرم به خودی خود موجب تعریق پوست، و پیدایش جوش می گردد و هوای سرد نیز موجب خشکی پوست می گردد. البته علاوه بر گرمی و سردی هوا، رطوبت نیز در تعیین نوع پوست نقش دارد. رطوبت زیاد سبب چربی زیاد پوست، و رطوبت کم سبب کم آبی یا دهیدراته شدن پوست می گردد.

استفاده ی نادرست از محصولات پوستی

گاهی اوقات خودتان با انتخاب اشتباه محصولات پوستی ، موجب تخریب پوستتان می گردید. بهتر است در خرید کرم ها و لوسیون های بهداشتی به نوع پوست خود توجه کنید. و از روتین مناسب آن پوست پیروی کنید.

استفاده از ماسک در پیشگیری از بروز نشانه های پوست مختلط موثر است.

 

 پیشگیری از بروز نشانه های پوست مختلط

حالا که با ویژگی های پوست مختلط و علل ایجاد آن آشنا شدیم . وقت آن رسیده است که به راهکارهای درمان پوست مختلط بپردازیم. ما در زیر سعی کردیم به طور خلاصه این راهکار ها را معرفی کنیم.

پیروی از روتین مناسب پوست مختلط

هر پوست برای ادامه ی حیات خود نیاز دارد تا برنامه ی مناسبی را دنبال کند. شما نیز میتوانید از روتین مناسب پوست مختلط پیروی کنید. این روتین شامل مراحل پاکسازی پوست ، متعادل سازی پی اچ صورت، محافظت پوست در مقابل عوامل محیطی و اسکراب میباشد. برای آشنایی بیشتر میتوانید به مقاله ی بهترین روتین پوست مختلط مراجعه کنید. همچنین میتوانید محصولات تخصصی پوست های مختلط را از وبسایت شادی بیوتی تهیه فرمایید.

داشتن عادات سالم در زندگی

  • سعی کنید روزانه هشت لیوان آب، برای پیشگیری از دهیدراته شدن پوست خود بنوشید.
  • روبالشی های خود را برای پیشگیری از جوش،‌ حداقل هفته ای یکبار بشویید.
  • موهایتان را برای پیشگیری از چرب شدن پوستتان، با کش ببندید.
  • از خارش پیشانی و چانه ی خود بپرهیزید.
  • از رژیم غذایی سالم پیروی کنید.
  • روزانه نیم ساعت ورزش کنید. تا اکسیژن رسانی در سلول های پوستی تان افزایش یابد.

استفاده از ماسک های خانگی

 برای کاهش چربی و جوش در ناحیه ی تی صورت خود میتوانید از تونرهای طبیعی و ماسکهای خانگی زیادی استفاده کنید و نیز برای افزایش لطافت ناحیه ی خشک صورتتان، بهره گیری از ماسک های ارزان و خانگی کمک زیادی می کند. در زیر به چند نمونه از ماسک های مفید برای پوست مختلط اشاره کردیم.

  • ماسک سفیده ی تخم مرغ برای کاهش چربی نواحی تی
  • ماسک زرده ی تخم مرغ برای افزایش لطافت نواحی خشک صورت
  • ماسک آلوئه ورا را برای افزایش رطوبت صورت می توانید در همه ی قسمت های پوستتان استفاده کنید.
  • ماسک عسل حاوی مواد مغذی برای پوست مختلط است.

دیدگاهتان را بنویسید

ایمیل و شماره همراه شما هرگز نمایش داده نخواهد شد، وب سایت اختیاریست.

دیدگاه:پیام شما
نامنام شما
ایمیلایمیل
وب سایتوب سایت

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.