حتما این روزها شنیده ایم که موارد آرایشی و بهداشتی بدون سولفات را جایگزین دیگر مواد مصرفی که تا کنون از آنها استفاده میکردیم قرار دهیم. سال‌هاست که سولفات به عنوان یک ماده موثر در ترکیب انواع شامپوها وجود دارد و وظیفه پاکسازی بسیار قوی موها را از چربی و آلودگی‌های قرار گرفته روی مو انجام می‌دهد؛ وظیفه‌ای که شاید برای افرادی با موهای معمولی مناسب باشد؛ اما برای کسانی که موهای رنگ شده، آسیب دیده و پوست کف سر حساسی دارند، به هیچ وجه مناسب نخواهد بود.

به همین دلیل است که استفاده از شامپو بدون سولفات به این افراد توصیه می‌شود. وقتی به‌درستی و در مقادیر معمول از محصولات حاوی سولفات استفاده کنید، این مواد بی‌خطر تلقی می‌شوند. اما ممکن است بعضی از افراد نسبت به محصولات خاصی حساسیت بیشتری داشته باشند یا در مواردی لازم باشد از مصرف محصولات حاوی سولفات اجتناب کنند. وبلاگ امروز شادی به شمایی که قصد دارید به بررسی و اطلاع از مزایا و عوارض شامپوهای عاری از سولفات بپردازید، اختصاص یافته است.

سولفات چیست؟

سولفات‌ ها نمک‌ هایی هستند که از واکنش اسید سولفوریک با سایر مواد شیمیایی به وجود می‌ آیند. این ترکیبات از دسته سورفکتانت هستند، به این معنی که خواصی شبیه‌ به شوینده‌ ها دارند و به‌ عنوان عوامل کف‌ کننده و پاک‌ کننده عمل می‌ کنند. وجود کلمات اختصاری چون SLS و SLES روی برچسب شامپو، نشان از بکار رفتن سدیم در مواد تشکیل دهنده این محصولات دارد. طریقه استفاده از شامپوهای بدون سولفات، شبیه دیگر شامپوها است، با این تفاوت که در زمان شستشو برخلاف شامپوهای حاوی سدیم، کف کمتری ایجاد می شود.

سورفکتانت‌ ها کشش سطحی مایعی را که در آن قرار دارند کاهش می‌ دهند که این امر باعث می‌ شود مایع راحت‌ تر با آب مخلوط شود و کف کند. انواع سولفات زیادی وجود دارد که در صنایع مختلف مورد استفاده گسترده قرار می گیرد. در صنعت مراقبت از مو ، سولفات هایی که بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند سدیم لوریل سولفات (SLS) و سدیم لورت سولفات (SLES) هستند. این دو از روغن های نفتی و گیاهی تولید می شوند.

چرا در شامپو از سولفات استفاده می‌شود؟

سولفات یا SLS که در فرمولاسیون مواد شوینده مانند شامپو، انواع ماسک مو و حتی شاور ژل های شوینده بدن وجود دارد باعث ایجاد کف می‌شود. عمل کف کردن به این معنی است که شما می‌ توانید شامپو را در وسعت بیشتری از سر خود پخش کنید و به همین منظور عمل کف کردن به مواد موجود در شامپو کمک میکند که به عمق موها و البته سطح کف سر نفوذ کند و آلودگی‌ها‌ و چربی‌های اضافی را از بین ببرد.

از دیگر ویژگی هایی که استفاده از سولفات ها را توجیه میکند در مقرون به صرفگی آن برای خریداران است چرا که بدین ترتیب از مقدار مایع کمتری برای شست و شوی موهای خود نیاز پیدا میکنند و به دفعات بیشتری میتوان از شامپو استفاده کرد.

سولفات ها همان چیزی است که ژل دوش و شامپوی شما را به آن کف زیاد که با پاکسازی ارتباط دارد تبدیل می کند. آنها سورفاکتانت هایی عالی هستند. به این معنی که هم روغن و هم آب جذب می کنند. در حالی که یک مولکول ذرات روغن ناخواسته را در موهای ما جذب می کند، دیگری به آب چسبیده است. در نتیجه هنگام آبکشی ، چربی با آب شسته می شود.

رایج‌ ترین سولفات‌ های موجود در شامپو ها شامل سدیم لوریل سولفات (sodium lauryl sulfate)، سدیم لورت سولفات (sodium laureth sulfate) و آمونیوم لورت سولفات (ammonium laureth sulfate) است.

چه کسانی به شامپو بدون سولفات نیاز دارند؟

به صورت کلی اگر در دسته بندی افراد زیر هستید به شامپو بدون سولفات نیاز دارید و یا میتوانید بدون ترس از عوارض جانبی از این نوع محصولات استفاده نمایید:

  • مو های شما کراتین شده است و هنوز اثر کراتین بر روی موهای شماست.
  • دارای مو های فر هستید و به حسب تجربه متوجه شده‌ اید که استفاده از شامپوی دارای سولفات باعث وز و خشکی بیش از اندازه مو های شما شده است.
  • دارای مشکلات پوستی مانند انواع جوش یا بثورات پوستی در کف سر هستید و با هر بار استفاده از شامپو های دارای سولفات، خارش و خشکی هم به این مشکل افزوده می‌شود.
  • افرادی که به نوعی وسواس دارند تا در هنگام استفاده از شامپو مقدار کمتری استفاده کنند.
  • افرادی که به طور طبیعی چربی موهای آن ها بالا است.
  • وجود شوره و خارش در سر افراد، به دلیل وجود چربی
  • کسانی که مایل به تثبیت رنگ موهایشان برای مدت طولانی تری هستند

چه کسانی باید از محصولات حاوی سولفات دوری کنند؟

  • کسانی که پوست حساسی دارند یا به بیماری‌های پوستی مبتلا هستند: فردی که به طور طبیعی موها و یا پوست سر خشکی دارد میتواند با استفاده از شامپوهای حاوی سولفات خشکی مو و سر شدیدی را تجربه کند. افراد مبتلا به بیماری‌های پوستی مانند اگزما، روزاسه یا پسوریازیس هم ممکن است پس از استفاده از محصولات حاوی سولفات دچار خارش، قرمزی و ترک‌خوردگی پوست سر شوند.

بنابراین افرادی که پوست سر و موی آنها چرب نیست با احتیاط و دقت کافی از این شامپوها استفاده کنند و یا پرهیز کنند.

  • افرادی که موهای خشک و وز دارند: اگر همیشه با موهای خشک، وز و مجعد خود مشکل داشتید، قطعا این موضوع پس از استفاده از شامپوهای سولفات دار برای شما مشکل جدی تری میسازد! سولفات‌ها می‌توانند به‌دلیل افزایش اصطکاک ناشی از حذف روغن‌های طبیعی و رطوبت باعث افزایش خشکی و وز موها شوند که بهتر از شامپو بدون سولفات استفاده کنید.
  • افرادی که از مواد شیمیایی برای تغییر موهای خود استفاده می‌کنند: اگر همواره در حال ایجاد تغییر و تحولات استایلی و رنگی در موهای خود هستید، باید بگم با استفاده از شامپو های دارای سولفات آخرین ضربه ی محکم وارده را به موهای خود زدید! فرایند های شیمیایی که شامپوهای سولفات دار در پوست سر و موهای شما تشکیل میدهد، آسیب‌پذیری موها را افزایش می‌دهند و یافتن راه‌هایی برای جلوگیری از خشکی بیشتر موها به حفظ سلامت آن‌ها کمک می‌کند. به‌ علاوه وقتی موهایتان را رنگ می‌کنید، شامپوی حاوی سولفات ممکن است سریع‌ تر رنگ را از روی موها پاک کند.

مزایای استفاده از شامپو بدون سولفات

  • حفظ سبوم (روغن طبیعی موی سر): سولفات به دلیل خشک کردن بیش از حد پوست کف سر می‌تواند باعث خشکی و شکنندگی مو و حتا گاهی ریزش خصوصا برای کسانی شود که موهای کراتین شده و دارای دکلره دارند. به همین دلیل شامپو بدون سولفات علاوه بر پاکیزگی، روغن طبیعی موی سر را هم حفظ میکند.
  • حفظ رنگ مو: شامپو بدون سولفات برای افرادی که موهای رنگ شده دارند یکی از بهترین گزینه هاست. این مدل شامپو به حفظ رنگ مو کمک می‌کند.
  • تقویت مو و محافظت در برابر آسیب ها: با توجه به اینکه شامپوهای دارای سولفات موجب خشکی مو و در طولانی مدت باعث شکستگی ساقه مو می‌شوند، استفاده از شامپو بدون سولفات به حفظ رطوبت و نرمی بافت مو کمک می‌کند
  • مناسب برای موهای حساس: این دسته از شامپوها دیگر هیچ نگرانی بابت خشکی مو و کف سر ایجاد نمیکنند و نرمی موهای شما از بین نخواهد رفت.
  • کمک به فر پذیری موها: از آنجایی که موها در این روش حالت خود را از دست نمیدهند، شما میتواند موی خود را به هر فرم و حالتی درآورید.
  • مانع از ایجاد گره در موها: زمانی که میزان اصطکاک در موها پایین بیاید، در اثر مالش و برخورد تارهای مو با یکدیگر به میزان پایینتری تارهای مو در هم گره میخورند و راحت تر شانه خواهند شد.
  • عدم سوزش چشم: یکی از بهترین ,ویژگی‌های شامپو بدون سولفات، این است که باعث سوزش چشم نمی‌شوند. این مساله خصوصا در شامپو برای کودکان نکته بسیار مثبتی است. در بخش معرفی شامپوها، مدل شامپو کودک معرفی شده بدون سولفات است.
  • دارای فرمولاسیون گیاهی و دوستدار محیط زیست: پیش تر گفتیم که سولفات ها یک ترکیب شیمیایی اند. با نبود این ترکیب در فرمولاسیون شامپو بدون سولفات، یک قدم به استفاده از محصولات سالم تر و سازگار تر با محیط زیست نزدیک میشوید.

چگونه از شامپو بدون سولفات استفاده کنیم؟

برخلاف شامپوهای حاوی سولفات که موها را خشک و شکننده می‌کنند، می‌توانید هر روز از شامپو بدون سولفات به همراه‌ی نرم‌کننده استفاده کنید. اما با این حال، حتی در استفاده از شامپو بدون سولفات دقت کافی داشته باشید که شامپوی مورد نظر متناسب با تایپ پوستی شما باشد. در ادامه به ویژگی های مهم و معرفی برخی از انواع آنها میپردازیم:

  • شامپو بدون سولفات برای موهای چرب:

شاید برایتان جالب باشد که حتی افرادی که دارای موهای چرب هستند درجهت حفظ سلامتی و چربی سر، نیاز به استفاده از شامپو بدون سولفات دارند. شامپو سبز نوگلا تاثیر فوق العاده ای روی درمان ریزش مو و رشد مجدد مو دارد و روی تولید پروتئین های ضروری پوست تاثیر شایانی دارد.

  • شامپوی بدون سولفات برای موهای رنگ شده:

قطعا از اهمیت و حساس بودن انتخاب شامپو برای موهای رنگ شده و بخصوص افرادی که موهای خود را بلود کرده اند با خبر هستید. شامپو نوگلا Silver White and Gray با پیگمنت های ضد زرد و نارنجی بعد از دکلره کردن موهای شما، باعث از بین بردن رنگدانه های نارنجی و زرد که بر روی موها پیدا می شود ، شده و در صورتیکه برای موهای قرمز استفاده گردد، به مرور زمان، قرمزی موها را از بین می برد.

  • شامپو بدون سولفات برای موهای خشک و آسیب دیده:

اگر از آن دسته افرادی هستید که از هر شامپویی در جهت رفع خشکی و خوش حالتی موی سر خود دریغ نکرده اید. باید بگم اینجا آخرین سنگر و راه حل شما برای رفع این مشکل است! شامپو بدون سولفات مو خشک و آسیب دیده نوگلا Premium Hydrating SHAMPOO Nuggela یک محصول کاملا حرفه ای و تخصصی است که برای موهای خشک و آسیب ‌دیده طراحی­ شده است.

مواد فعال ارگانیک ویژه موجود در این محصول گیاهی با ملایمت مو را تمیز، بازسازی، آبرسانی و تغذیه کرده و آسیب های ناشی از خشکی مو را رفع می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

ایمیل و شماره همراه شما هرگز نمایش داده نخواهد شد، وب سایت اختیاریست.

دیدگاه:پیام شما
نامنام شما
ایمیلایمیل
وب سایتوب سایت

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.